Ventilatoare industriale axiale

Puteti alege un ventilator axial din gama noastra de produse sau ne puteti contacta pentru a va oferi solutii pe deplin adaptate nevoilor voastre.

Ventilatoarele axiale sunt ventilatoare de evacuare aer sau gaze din incaperi, pentru aerisirea acestora si eliminarea noxelor. Acestea au rotorul direct calat pe arborele motorului, iar aerul este aspirat si evacuat perpendicular pe planul rotorului, printre palele acestuia, realizandu-se, prin inclinarea palelor, directionarea aerului/fluidului gazos si evacuarea lui.

Prin urmare, ventilatoarele axiale asigura miscarea fluxului de aer de-a lungul axului pe care este montat rotorul. Direcția fluxului de aer absorbit este similara cu directia aerului evacuat.
Ventilatoarele axiale au o capacitate sporita de a pune in miscare mase mari de aer, insa fluxul de aer evacuat nu ajunge la presiuni mari. Prin urmare, aceste ventilatoare nu solicita un consum energetic mare pentru parametrii normali de functionare.

In general, randamentul de utilizare si eficienta ventilatorului industrial este cu atat mai mare, cu cat energia disipata in mediul ambiant si efectiv neutilizata, este mai mica. In general, randamentul unui ventilator bun se situeaza intre 70-82%, depinzand in mare masura de mediul de lucru. Ventilatoarele axiale se situeaza in limita superioara a randamentelor de operare.

Caracteristicile functionale ale ventilatoarelor axiale le fac potrivite, pentru aplicatii care implica miscarea unor mase mari de aer pe aceeasi directie, racirea unor incinte cu destinatii de lucru speciale sau ventilarea unor spatii mari, cum ar fi halele de productie, spatiile de depozitare, constructiile cu volume comune interioare mari etc.

VAN 560÷1000 – Ventilatoare axiale navale

Familia de ventilatoare industriale axiale navale antiexplozive VAN sunt utilizate atat in instalatiile de ventilare si conditionare pe nave, in special in locurile cu pericol de explozie, cat si pe platformele de foraj marin. Acest tip de ventilatoare pot vehicula gaze fara impuritati, neutre din punct de vedere chimic si sunt proiectate sa lucreze permanent in conditii de ceata salina, la o umiditate relativa a aerului de 95% (pentru temperatura mediului ambiant de +45ºC).
Capacitate de Q=250÷55000m3/h, presiune H=28÷80 mmCA.
Executia ventilatoarelor navale se face sub supravegherea si cu avizul RNR.

VAP 560 M – Ventilatoare pentru agricultura

Ventilatoarele axiale pentru agricultura tip VAP 560M (cunoscute si ca VAP 560A) deriva dintr-o combinatie intre familia de ventilatoare industriale axiale cu palete profilate reglabile si din ventilatoarele industriale axiale navale, fiind utilizate in special pentru ventilarea silozurilor agricole (de unde si sufixul A din denumire; ulterior s-a renuntat la el deoarece s-a considerat a fi prea restrictiv si s-a modificat cu sufixul M, care inseamna modernizat/modificat, deoarece ventilatoare de acest tip pot fi utilizate la ventilarea si a altor tipuri de depozite).
Desi provin dintr-un tip de ventilatoare industriale antiex, ele sunt confectionate in mod uzual in constructie normala, dar daca vor lucra si in locuri cu pericol de explozie, in zone care dezvolta gaze cu potential de deflagratie, ventilatoarele se pot confectiona si in constructie antiex. Acest tip de ventilatoare industriale pot vehicula gaze fara impuritati, in general neutre din punct de vedere chimic, la o umiditate relativa a aerului de pana la 95% (pentru temperatura mediului ambiant de +45ºC). Sunt construite standard in varianta mobila, pe roti, pentru a putea fi deplasate cu usurinta in diferite puncte ale silozului.

VF – Ventilatoare de fereastra

Ventilatoarele axiale de fereastra VF (sau VAF) sunt destinate aerarii incaperilor de lucru, halelor industriale, fermelor zootehnice. Mediul de lucru este in general aer atmosferic fara praf, cu umiditate maxima 60% la o temperatura ambianta de +20ºC. Se executa in constructie normala sau antiex.
Desi ele sunt destinate a fi montate in ferestre, se pot instala si in peretii incaperilor sau halelor industriale, facand direct legarura cu exteriorul unde exhaustraza aerul viciat din interior. In functie de pozitia de montaj, ele pot evacua aerul din interior spre exterior sau pot introduce aer proaspat din exterior in interior. De aceea, in spatiile care nu au posibilitati de aerisire coresponzatoare sau unde este necesar un surplus de aer proaspat, se recomanda instalarea acestor ventilatoare VF in perechi, astfel incat unul sa scoata un volum de aer viciat, iar celalalt sa introduca fortat si totodata concomitent acelasi volum de aer proaspat.

VPV, VPA, VT – Ventilatoare axiale speciale-VAP

Ventilatoarele axiale VPV, VPA au rotoarele confectionate din aluminiu, cu paletele reglabile in mers, manual sau cu servomotor si sunt pentru racitoarele cu aer folosite in rafinarii si in industria chimica. Ventilatoarele axiale VT si VPV se pot confectiona si cu palete din poliester armat cu fibra de sticla. VT sunt reglabile la oprire si se utilizeaza pentru turnurile de racire a apei recirculate

VAS – Ventilatoare axiale standard

Ventilatoarele industriale axiale standard-simbolizate VAS sunt destinate pentru transportul aerului sau gazelor care nu contin agenti corozivi, abrazivi sau toxici, praf metalic sau suspensii cu tendinte de aglomerare sau lipire. Continutul de suspensii de alta natura este de maxim 50 mg/m3. Mediul vehiculat va fi neexploziv si neimflamabil si va avea temperatura de maximum +40°C, cu umiditate relativa 80% la +25°C. Pot fi executate si in constructie antiexploziva, de la diametrul de 500mm.
Capacitate de Q=900÷ 81000 m3/h, presiune H=9 ÷ 45 mmCA.
Ventilatoarele VAS se pot livra, la cerere, impreuna cu urmatoarele accesorii: grila de protectie, suporti, carcasa prelungita.